2022-11-18 00:00
Lina Lennartsdotter Elmblad

 

Att kalla mitt skrivande för ett intresse känns lite fjuttigt, jag skulle mer säga att det är en nödvändighet. Allra flest ord flödar ur mig om jag lyssnar på musik samtidigt, 2021 blev det väldigt mycket musik …

Jag heter Lina Lennartsdotter Elmblad och är född 1979 i den lilla byn Östavall, men bor nu tillsammans med man och tre söner i Bergeforsen i Timrå kommun. Jag har tidigare arbetat som socionom, men driver sedan 2014 eget företag som e-handlare och sedan 2021 också som författare. Jag debuterade då med barnboken Hockeylaget TigrarnaTjejer får ju inte tacklas hos Idus förlag samt novellsamlingen Liljekonvaljens väg 118 hos Visto förlag.

Förutom att vara utbildad socionom har jag läst kurser i Litteraturvetenskap, Kreativt skrivande på Mittuniversitetet i Sundsvall samt Sexologi vid Göteborgs universitet.

Under vintern 2022/2023 kommer ytterligare två barnböcker, också de utgivna hos Idus. Den första som kommer är en bilderbok 3-6 år på temat skilsmässa och förändring och därefter följer del två om Hockeylaget Tigrarna. 

Vidare jobbar jag med andra skrivprojekt, både i mitt eget namn och under pseudonym. Den där eviga drömmen om den stora romanen lever såklart och har avancerat från skrivbordslådan till skrivbordet. Vem vet, kanske fler drömmar kan bli sanna! 

Det finns många författare som jag gillar och jag läser (eller lyssnar) mycket. En av mina stora favoriter, som har ett språk jag både älskar och avundas, är Fredrik Backman. Jag har också en förkärlek för att lyssna på romance, främst på engelska.

/Lina